Laura Niininmäki, Varkaus

Kuka olet ja missä harjoitat toimintaasi? 

Olen Laura Niinimäki ja asun Varkaudessa.

Mikä on koulutustaustasi? Koulutukseltani olen lastensairaanhoitaja sekä biologi(FM) ja työskentelen yksityi

sellä lääkäriasemalla hoitajana.

Kerro hevosalan kokemuksestasi. Minulla on n.30 vuoden hevoskokemus. Omistan suomenhevosen, jolla valmentaudun ja kilpailen aktiivisesti 110-120 cm esteratsastusluokissa. Vedän myös hevoskerhoa osana ratsastusseura Hakkapeliitat -71 ry:n toimintaa ja vapaa-ajallani pidän estevalmennustunteja eritasoisille yksityishevosratsukoille. 

Minkälaista sosiaalipedagogista hevostoimintaa teet ja tarjoat? Harjoitan toiminimellä pienimuotoisesti sosiaalipedagogista hevostoimintaa päätyöni ohella. Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa saan yhdistellä koulutukseni ja hevoskokemukseni ja auttaa näin nuoria hevosen ja luonnon välityksellä.

Kenestä asiakaskuntasi koostuu, kenelle palvelujasi erityisesti tarjoat? Asiakkaani ovat erityisnuoria/lapsia, jotka hyötyvät yksilötunneista ja talliyhteisössä toimimisesta. Jokaiselle asiakkaalle tehdään omat tavoitteet heidän erityispiirteensä huomioon ottaen. Tällä hetkellä pidän vain yksityistunteja. Aikaisemmin olen ohjannut myös muutaman päivän mittaisia kesäleirejä pienryhmille.

Minkälaisessa toimintaympäristössä palveluja toteutat?

Sosiaalipedagogista hevostoimintaa harjoitan Leko-tallilla Varkaudessa.Leko-talli on järven rannalla sijaitseva kaunis ja siisti yksityishevostalli, jonka hevosia/poneja voin käyttää toiminnassani. Tallilla on hyvät mahdollisuudet päästä luontoon hevosen kanssa ja sateen sattuessa maneesi on myös käytössä.

Mitä sosiaalipedagoginen hevostoiminta sinun mielestäsi tarjoaa? Sosiaalipedagoginen hevostoiminta tarjoaa erityislapsille/nuorille mahdollisuuden turvallisesti tutustua hevosiin ja saada hyvää oloa ja onnistumisentunteita hevosen välityksellä. On upeaa nähdä muutos nuoressa kun hän saa uuden ystävän hevosesta. Luotettavan ystävän, joka hyväksyy sinut juuri sellaisena kun sinä olet.