Hallitus


Puheenjohtaja

Ritva Mickelsson

Hirnahdus pääkaupunkiseudulta, Nuuksion kansallispuiston kupeesta. Olen SPHT®-pioneereja, eli valmistuin ensimmäiseltä kurssilta. Olen ollut aktiivisesti mukana tekemässä toimintaamme tunnetuksi sekä hallituksen jäsenenä (mm. puheenjohtajana) että alan tutkijana. SPHT soveltuu mainiosti perusopetuksen opetussuunnitelmaan, joten minulla on ilo toteuttaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa arjessani yläkoulun rehtorina. Edellinen kouluni Kaitaan koulu tunnetaan eläinavusteisesta oppimisesta ja poniaitauskin löytyy koulun pihalta. Hevostoiminta alkaa nykyisessä koulussani Leppävaaran koulussa keväällä 2024.

Toiminnan vaikuttavuuden tutkimus on ”harrastukseni” ja oman tutkimuksen lisäksi olen ohjannut lukuisia opinnäytetöitä. Yhdessä olemme enemmän, joten tiedossa on varmasti yhteistä toimintaa alueen toimijoille.

“Horses lend us the wings we lack.” — Pam Brown-

Yhteystiedot: hevostoimintayhdistys@gmail.com

kuvaaja: 

Milla Turunen

Hallituksen jäsen

Hanna Niskasaari

Hei, olen Hanna. Päivätyöni on lastensuojelun sijaishuollossa. Olen myös sivutoiminen hevosalan yrittäjä. SPHT- koulutuksen kävin Kuopiossa 2015-2016. Hevoset täyttävät myös vapaa-aikani, usein esteratsastuksen merkeissä. Minulla on kansallisen ratamestarin sekä estetuomarin oikeudet. Olen toiminut eri yhdistystoiminnassa ja luottamustehtävissä usean vuoden ajalta.

Koen vapaaehtoistyön yhdistystoiminnassa tärkeäksi, koska haluan omalta osaltani vaikuttaa yhteisen hyvän tekemiseen ja kehittämiseen.
Varapuheenjohtaja

Tarja Karjalainen

Tervehdys Vieremältä. Pohjakoulutukseltani olen sosionomi YAMK . Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen kävin Kuopiossa 2009. Elämäni hevonen ja työpari siirtyi ikivihreille laitumille alkuvuodesta, joten tällä hetkellä en toteuta Sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Työskentelen tällä hetkellä erityislasten parissa ja unelmana on vielä jonain päivänä yhdistää tähän työhön koira- ja hevosavusteinen sosiaalipedagoginen työote. 

Hallituksen jäsen

Petra Särkelä

Hei, olen Petra. Koulutukseltani olen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja ja päivätyöni on kuntouttavan työtoiminnan nuorten parissa. Toimin myös sivutoimisena hevosalan yrittäjänä. Olen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja ja olen kouluttautunut myös erityisryhmien hevospalveluiden avustamiseen ja tuottamiseen, päihde- ja mielenterveystyön ohjaamisessa sekä opiskelen juuri luonto-ohjaajaksi. 

Hevoset ovat kuuluneet elämääni aina, erityisesti työhevos hommat on se minun juttuni.

Yhdistykseen lähdin mukaan, jotta yhdessä voimme tehdä näkyvämmäksi tätä äärimmäisen hyvää toimintaa.


Hallituksen jäsen

Aila Kajander

Olen Kajanderin Aila ja olen koulutukseltani erityisluokanopettaja. Nelisenkymmentä vuotta koulussa erilaisten oppijoiden kanssa on antanut vankan kokemuksen lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Into ja innostuminen ovat olleet aina matkassani ja kun ensimmäisen kerran kuulin sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta – kiitos puheenjohtajamme Ritvan, tie oli viitoitettu. Vihdoin olin löytänyt tavan yhdistää pedagogin taidot ja poniharrastukseni. Tästä tuli todellinen intohimoni.


Tallini tunnetaan nimellä AiKa-talli, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kiinnostus hevosiin syntyi jo lapsena ja erityisesti poninkasvatus innosti minua. Niinpä meillä edelleenkin syntyy vuosittain
muutamia ponivarsoja. Kasvatustyö on lähellä sydäntäni, olipa kyseessä lasten tai ponien kasvatus.

Olen SPHT-opintojen lisäksi kartuttanut osaamistani erilaisilla lisäkoulutuksilla. Olen myös ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja MinD – voimauttavan hevostoiminnnan
ohjaaja. Parhaillaan täydennän nepsy-valmentajan osaamistani eläinavusteiseksi nepsy-valmentajaksi.
AiKa-talli tarjoaa pääasiallisesti sosiaalipedagogista hevostoimintaa, pararatsastustunteja,kehitysvammaisten kerhotoimintaa ja nepsy-valmennusta. Talli toimii vankasti sosiaalipedagogisen
hevostoiminnan viitekehyksessä – meille ovat kaikki tervetulleita ja pyrimme löytämään jokaiselle omimman tavan päästä tallin toimintaan mukaan. Toivoisin että jokainen voisi liittyä ryhmään,
jossa tuntee olevansa turvassa ja jonne on helppo tulla. Yhteisöllisyys on kaikkein tärkeintä.

Hallituksen varajäsen

Riitta Kuumola

Hei!

Olen Riitta Kuumola, tällä hetkellä opintovapaalla, opiskelen kehotietoisuus ohjaajaksi. 

Olen opiskellut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi  2/21, terveydenhoitaja AMK 5/00 ja lasten sairaanhoitajaksi 12/91. 

Olen aloittanut op-kevytyrittäjänä -20 ja toiminimeni on Hevostoiminta UusiToivo Aoitin tarjoamalla lapsille ja nuorille elämyksellistä hevostoimintaa päivätyöni ohella. Valmistuttuani spht- ohjaajaksi olen tarjonnut myös sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja osin myös yhteistyössä  Green Care pirkanmaan kanssa. 

Hevoskokemusta on yli 30v ajalta ja nyt viimeiset 18v oma pihatto talli, jossa tällä hetkellä työkavereinani toimii seitsemän hevosta. Asiakkaita ilahduttaa myös pihassa pyörivät viisi kanaa, kaksi koiraa ja Manta pupu. 


Hallituksen varajäsen 

Tiina Kuittinen

Hei, olen Kuittisen Tiina Sotkamosta. Koulutukseltani olen Agrologi YAMK, ammatillinen opettaja ja opinto-ohjaaja. Lisäksi minulla on useita hevosalan tutkintoja esimerkiksi Hevosurheilumanagerin
EAT ja Tallimestarin EAT. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen kävin
Kuopiossa 2009. Olen työskennellyt ”amisopettajana” yli 20 vuotta ja lisäksi tehnyt pienen mutkan
työllisyydenhoidon työtehtävissä. Tällä hetkellä työskentelen ProAgria/MKN Itä-Suomessa yritysasioiden parissa. Kaikissa työtehtävissä olen päässyt hyödyntämään sosiaalipedagogista
hevostoimintaosaamistani joko kehittämällä hevosalan koulutustarjontaa, viemällä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita hevosten pariin tai neuvomalla yritystoimintaa suunnittelevia.

Hevosia minulla on ollut aina. Varsinainen ensimmäinen oma hevonen tuli omistukseeni 1991. Hevosten parissa olen tehnyt ”vähän kaikkea” paitsi vikeltänyt ja mennyt maastoesteitä. Sydän sykkii erityisesti raviurheilulle, kouluratsastukselle ja suomenhevosille sekä tietysti hevosen hyvää
tekevälle vaikutukselle kaiken hevostoiminnan kautta.

Yhdistystoiminnassa minua kiinnostaa yhdessä tekeminen ja hevosalan asioihin vaikuttaminen sekä verkostoituminen valtakunnallisesti. SPHT-yhdistyksessä haluan lisätä omalta osaltani yhdistyksen ja hevostoiminnan näkyvyyttä ja tunnettavuutta hevosalalla ja hevosalan ulkopuolella.

Hallituksen ulkopuoliset luottamushenkilöt

 Jäsensihteeri 

Seija Okulov

Yhdistyksessä olen ollut jäsen jostain vuodesta 2007 ja kunniajäseneksi minut valittiin vuonna 2015.  Haluan kannattaa tätä tärkeää toimintaa, jonka vaikutukset alkavat näkyä eri puolilla Suomea. Työssäni koulutuksen järjestäjänä ja suunnittelijana Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa toimialaani kuuluvat paitsi kaikki eläin- ja luontoavusteiset koulutus- ja kehittämishankkeet, myös sosiaalialan koulutukset. Vuoden 2019 olen vielä kehittämässä sosiaalityötä Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa, mistä todennäköisesti palaan yliopistotyöhön. Sosiaalityön kentälle olen sosiaalipedagogista hevostoimintaa onnistunut kehittämishankkeen ohessa viemään.

Muuta tuntumaa hevosiin minulla ei ole kuin perheen raviharrastuksen kautta ja siinäkin olen ollut enempi huoltajan kuin aktiivisen tekijän roolissa. Mutta jotain olen siitä sentään yli 30 vuoden aikana olen oppinut.
Yhteystiedot: jasen.hevostoimintayhdistys@gmail.com Rahastonhoitaja 

Virpi Nyman