Hallitus


Puheenjohtaja

Ritva Mickelsson

Hirnahdus pääkaupunkiseudulta, Nuuksion kansallispuiston kupeesta. Olen SPHT®-pioneereja, eli valmistuin ensimmäiseltä kurssilta. Olen ollut aktiivisesti mukana tekemässä toimintaamme tunnetuksi sekä hallituksen jäsenenä (mm. puheenjohtajana) että alan tutkijana. SPHT soveltuu mainiosti perusopetuksen opetussuunnitelmaan, joten minulla on ilo toteuttaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa arjessani yläkoulun rehtorina. Kaitaan koulu tunnetaan eläinavusteisesta oppimisesta ja poniaitauskin löytyy koulun pihalta!

Toiminnan vaikuttavuuden tutkimus on ”harrastukseni” ja oman tutkimuksen lisäksi olen ohjannut lukuisia opinnäytetöitä. Yhdessä olemme enemmän, joten tiedossa on varmasti yhteistä toimintaa alueen toimijoille.

“Horses lend us the wings we lack.” — Pam Brown-

Yhteystiedot: hevostoimintayhdistys@gmail.com

kuvaaja: 

Milla Turunen

Varapuheenjohtaja, 

Hanna Niskasaari

Hei, olen Hanna. Päivätyöni on lastensuojelun sijaishuollossa. Olen myös sivutoiminen hevosalan yrittäjä. SPHT- koulutuksen kävin Kuopiossa 2015-2016. Hevoset täyttävät myös vapaa-aikani, usein esteratsastuksen merkeissä. Minulla on kansallisen ratamestarin sekä estetuomarin oikeudet. Olen toiminut eri yhdistystoiminnassa ja luottamustehtävissä usean vuoden ajalta.

Koen vapaaehtoistyön yhdistystoiminnassa tärkeäksi, koska haluan omalta osaltani vaikuttaa yhteisen hyvän tekemiseen ja kehittämiseen.Hallitusjäsen 

Tarja Karjalainen

Olen Vieremältä ja pohjakoultukseltani sosionomi YAMK. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen kävin Kuopiossa 2009.

Tällä hetkellä työskentelen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa. Yhdistyksen halltuksessa olen ollut aktiivisesti mukana aiemminkin.


Hallituksen jäsen

Petra Särkelä

Hei, olen Petra. Koulutukseltani olen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja ja päivätyöni on kuntouttavan työtoiminnan nuorten parissa. Toimin myös sivutoimisena hevosalan yrittäjänä. Olen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja ja olen kouluttautunut myös erityisryhmien hevospalveluiden avustamiseen ja tuottamiseen, päihde- ja mielenterveystyön ohjaamisessa sekä opiskelen juuri luonto-ohjaajaksi. 

Hevoset ovat kuuluneet elämääni aina, erityisesti työhevos hommat on se minun juttuni.

Yhdistykseen lähdin mukaan, jotta yhdessä voimme tehdä näkyvämmäksi tätä äärimmäisen hyvää toimintaa.


Hallituksen jäsen

Aila Kajander


Hallituksen varajäsen

Riitta Kuumola

Hei!

Olen Riitta Kuumola, tällä hetkellä opintovapaalla, opiskelen kehotietoisuus ohjaajaksi. 

Olen opiskellut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi  2/21, terveydenhoitaja AMK 5/00 ja lasten sairaanhoitajaksi 12/91. 

Olen aloittanut op-kevytyrittäjänä -20 ja toiminimeni on Hevostoiminta UusiToivo Aoitin tarjoamalla lapsille ja nuorille elämyksellistä hevostoimintaa päivätyöni ohella. Valmistuttuani spht- ohjaajaksi olen tarjonnut myös sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja osin myös yhteistyössä  Green Care pirkanmaan kanssa. 

Hevoskokemusta on yli 30v ajalta ja nyt viimeiset 18v oma pihatto talli, jossa tällä hetkellä työkavereinani toimii seitsemän hevosta. Asiakkaita ilahduttaa myös pihassa pyörivät viisi kanaa, kaksi koiraa ja Manta pupu. 


Hallituksen varajäsen 

Minna Kreivi

Hei!

Olen Torniolainen 53v. heppatäti, kolmen lapsen äiti ja fysioterapeutti vuodesta -93. Olen saanut tutustua useampiin hevosiin elämäni aikana, pääasiassa suomenhevosiin ja ratsastuskoulun heppoihin. Fysioterapeutin työssäni olen tutustuttanut asiakkaitani hevosiin, käyttänyt kiinnostuneita tallilla. Sain omakseni n.10v. sitten friisiläisen tamman. Yhteisestä matkasta kehkeytyi muutama vuosi ajatus, työn ja elämäntavan yhdistämisestä hevosavusteisen toimintamuodon rakentamiseen. Kävin Ypäjällä hevosavusteisen toiminnan kurssin. Aihetta lisää tutkaillessani törmäsin sosiaalipedagogiseen orientaatioon, selvittelin asiaa ja se muuttui yhä kiinnostavammaksi ja tuntui omalta ajattelutyyliltä, asenteelta.

Toimintani sisältää fysioterapian ohessa hevosavusteisen toiminnan palvelun sosiaalipedagogisella työotteella. Olen kokenut yhdistelmän toimivana ratkaisuna. Green Care Luonnollisesti -hankkeen myötä valmistui toimintakortti, jota voin käyttää toimintani esittelyssä. Hevospuoleni täydentyi vuosi sitten NewForest ponilla, joka tässä vaiheessa toimii toisena työparinani. Yhteistyökumppaninani toimii Keminmaan ratsastuskeskus, jossa saan tehdä hevostoimintaani. Heppapuolen asiakkaani koostuvat nuorisokodin asiakkaista, sosiaalihuollon nuorista ja työikäisistä mielenterveyskuntoutujista jotka ohjautuvat palveluuni eri suunnista esim. Lapin AMKK:n Henki ja elämä –hankkeen kautta. Paikkakunnallani on muutama hevosavusteista palvelua ja ratsastusterapiaa tarjoavaa toimijaa mutta sosiaalipedagoginen ajatusmaailma vielä melko uutta hevospuolella. Orientaatiota avattuani kuitenkin kaikki yleensä suhtautuminen tuntuu normaalilta ja luonnolliselta. Otan mielelläni kaiken avun ja vinkit toiminnan kehittämiseen sekä esille/tutuksi tuomiseen, markkinointiin vastaan.

Koen sosiaalipedagogisen hevostoiminta yhdistyksen tukiverkkona, ajankohtaisten asioiden tiedottajana, koulutusten järjestämisessä ja tärkeänä linkkinä toiminnan laadun varmistamiseen. 


Hallituksen ulkopuoliset luottamushenkilöt

 Jäsensihteeri 

Seija Okulov

Yhdistyksessä olen ollut jäsen jostain vuodesta 2007 ja kunniajäseneksi minut valittiin vuonna 2015.  Haluan kannattaa tätä tärkeää toimintaa, jonka vaikutukset alkavat näkyä eri puolilla Suomea. Työssäni koulutuksen järjestäjänä ja suunnittelijana Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa toimialaani kuuluvat paitsi kaikki eläin- ja luontoavusteiset koulutus- ja kehittämishankkeet, myös sosiaalialan koulutukset. Vuoden 2019 olen vielä kehittämässä sosiaalityötä Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksessa, mistä todennäköisesti palaan yliopistotyöhön. Sosiaalityön kentälle olen sosiaalipedagogista hevostoimintaa onnistunut kehittämishankkeen ohessa viemään.

Muuta tuntumaa hevosiin minulla ei ole kuin perheen raviharrastuksen kautta ja siinäkin olen ollut enempi huoltajan kuin aktiivisen tekijän roolissa. Mutta jotain olen siitä sentään yli 30 vuoden aikana olen oppinut.
Yhteystiedot: jasen.hevostoimintayhdistys@gmail.com Rahastonhoitaja 

Päivi Kokko