Koulutus

Tällä sivulla kerrotaan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksista, jotka yhdistys on hyväksynyt SPHT®-tavaramerkin kriteerit täyttäviksi täydennyskoulutuksiksi. Koulutukset ovat vaihtoehtoisia.  Huomaathan, että täydennyskoulutuksen käytyäsi voit hakea SPHT®-markkinointinimikettä yhdistykseltä - oppilaitokset eivät sitä myönnä. Nimikkeen voimassa olevat kriteerit voit tarkistaa täältä

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta 25 op


Ypäjän Hevosopistolla yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa. 

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2022 ja haku avautuu syksyllä 2021.

Ilmottautumiset ja koulutuksesta tarkemmin: https://www.hevosopisto.fi/sosiaalipedagoginen-hevostoiminta/

Lisätietoa:

Leena Kalalahti, leena.kalalahti@hevosopisto.fi, p.040 4566 203,

Tia Isokorpi, tia.isokorpi@hamk.fi, p. 040 5300 398, Hämeen ammattikorkeakoulu, Ammatillinen opettajakorkeakouluEtelä-Pohjanmaan opistolla

SOSIAALIPEDAGOGISEN HEVOSTOIMINNAN KOULUTUS (30 op)

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisille, ratsastusterapeuteille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille sekä hevosavusteista hyvinvointipalvelua tuottavalle tai sitä suunnittelevalle yrittäjälle. Koulutettavilta edellytetään kokemusta hevosten kanssa työskentelystä. Koulutuksen suorittaneet pystyvät itsenäisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan kuntouttavaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Koulutuksen tavoitteena on osallistujan oman palvelutoiminnan tuotteistaminen. 

Koulutus sisältää seitsemän lähiopetusjaksoa (7 x 14 tuntia) viikonloppuisin ja verkko-opetusta sekä oppimistehtäviä. Koulutus on alkanut 8.1.2021

Koulutukseen sisältyy Sosiaalipedagogiikan perusopintojen opintoja 10 op Itä- Suomen Yliopiston avoimen yliopiston kautta. Kurssin kokonaislaajuus vastaa 30 opintopistettä.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Opisto, Ilon Kopse ja Toiskan talli. Osa koulutuksesta järjestetään Toiskan tallilla. Opettajana toimii pitkän kokemuksen alalta omaava, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Teea Ekola Ilon Kopseesta.

Lisätietoja http://epopisto.fi/ ja teea.ekola@ilonkopse.fiSosiaalipedagoginen hevostoiminta täydennyskoulutus  (25op)

Kainuun ammattiopisto

Koulutus on alkanut helmikuulla 2021 ja päättyy syksyllä 2021

Lisätietoja : Heidi Kotilainen p. 044 7101141 tai heidi.kotilainen@kao.fi 

Ilmottautumiset ja koulutuksesta tarkemmin: https://www.kao.fi/koulutukset/sosiaalipedagoginen-hevostoiminta-taydennyskoulutus-19-2-30-10-2021-25op/Sosiaalipedagoginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa – ammatillinen täydennyskoulutus (28 op) 

- Itä- Suomen yliopiston koulutus -


Koulutus on tällä hetkellä tauolla. Yliopisto toteuttaa vain koulutukseen kuuluvan sosiaalipedagogiikan osuuden avoimen yliopiston tarjoamana. Muuttuvasta tilanteesta kerrotaan Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen sivuilla. 

Lisätietoja: https://www.uef.fi/fi/taydennyskoulutus