Koulutus

Tällä sivulla kerrotaan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksista, jotka yhdistys on hyväksynyt SPHT®-tavaramerkin kriteerit täyttäviksi täydennyskoulutuksiksi. Koulutukset ovat vaihtoehtoisia.  Huomaathan, että täydennyskoulutuksen käytyäsi voit hakea SPHT®-markkinointinimikettä yhdistykseltä - oppilaitokset eivät sitä myönnä. Nimikkeen voimassa olevat kriteerit voit tarkistaa täältä

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta täydennyskoulutus 19.2-30.10.2021 (25op)

Kainuun ammattiopisto

Koulutuksen sisältö:

Lähijaksot Kajaanissa Seppälän yksikössä, (LuVa) kuusi kertaa (pe-la) 

Huhti-kesäkuu itsenäistä opiskelua sosiaalipedagogiikan teoria 10 op (Itä-Suomen yliopisto, avoin yliopisto)

Toukokuulla etätapaaminen Teamsissa ryhmän kanssa sovittuna ajankohtana.

Lisäksi koulutus sisältää lähijaksoilla vierailuja eri toimijoiden luona ja itsenäistä opiskelua Kainuun ammattiopiston devMoodle-alustalla.

Hakuaika päättyy: 10.2.2021

Lisätietoja : Heidi Kotilainen p. 044 7101141 tai heidi.kotilainen@kao.fi 

Ilmottautumiset ja koulutuksesta tarkemmin: https://www.kao.fi/koulutukset/sosiaalipedagoginen-hevostoiminta-taydennyskoulutus-19-2-30-10-2021-25op/


Sosiaalipedagoginen hevostoiminta
Ypäjän Hevosopistolla yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa. 

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2021 ja kurssi valmistuu helmikuussa 2022. (28.1.2021 – 4.2.2022). Koulutus sisältää seitsemän opetusjaksoa

Ilmottautumiset ja koulutuksesta tarkemmin: https://www.hevosopisto.fi/sosiaalipedagoginen-hevostoiminta/

Lisätietoa:

Pirja Peltomäki, pirja.peltomaki@hevosopisto.fi, p. 040 626 4161,

Tia Isokorpi, tia.isokorpi@hamk.fi, p. 040 5300 398, Hämeen ammattikorkeakoulu, Ammatillinen opettajakorkeakoulu


Sosiaalipedagoginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa – ammatillinen täydennyskoulutus (28 op) 

- Itä- Suomen yliopiston koulutus -


Koulutus on tällä hetkellä jäissä ja jatkossa näyttää siltä, että yliopisto toteuttaa vain koulutukseen kuuluvan sosiaalipedagogiikan osuuden avoimen yliopiston tarjoamana. Muuttuvasta tilanteesta kerrotaan Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen sivuilla ja yhdistyksen verkkosivuilla. 


Lisätietoja: https://www.uef.fi/fi/taydennyskoulutus  Etelä-Pohjanmaan opistolla

SOSIAALIPEDAGOGISEN HEVOSTOIMINNAN KOULUTUS (30 op)

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisille, ratsastusterapeuteille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille sekä hevosavusteista hyvinvointipalvelua tuottavalle tai sitä suunnittelevalle yrittäjälle. Koulutettavilta edellytetään kokemusta hevosten kanssa työskentelystä. Koulutuksen suorittaneet pystyvät itsenäisesti suunnittelemaan ja toteuttamaan kuntouttavaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Koulutuksen tavoitteena on osallistujan oman palvelutoiminnan tuotteistaminen. 

Koulutus sisältää seitsemän lähiopetusjaksoa (7 x 14 tuntia) viikonloppuisin ja verkko-opetusta sekä oppimistehtäviä. Koulutus on alkanut 8.1.2021

Koulutukseen sisältyy Sosiaalipedagogiikan perusopintojen opintoja 10 op Itä- Suomen Yliopiston avoimen yliopiston kautta. Kurssin kokonaislaajuus vastaa 30 opintopistettä.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Opisto, Ilon Kopse ja Toiskan talli. Osa koulutuksesta järjestetään Toiskan tallilla. Opettajana toimii pitkän kokemuksen alalta omaava, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Teea Ekola Ilon Kopseesta.

Lisätietoja http://epopisto.fi/ ja teea.ekola@ilonkopse.fi