hdistyksen hallitus ja toimihenkilöt 2017


Puheenjohtaja

Kari Koistinen

  • yhdistyksen kunniajäsen vuodesta 2015

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan "isä" ja koulutuksen toimeenpanija.Hallituksen varsinaiset jäsenet


Maija Lipponen

Maija_Lipponen_2016.JPG
Varapuheenjohtaja, aluetoiminnan tukihenkilö

Olen Maija Lipponen, Sotkamosta. Olen ammatiltani tutkija ja minua kiinnostaa hevostoiminnan vaikuttavuuden mittaamiseen liittyvät asiat. Lisäksi työskentelen Luontohyvinvointikeskus Tyynelässä Green Care -menetelmien ohjaajana ja kehittäjänä. Sosiaalipedagoginen orientaatio kattaa meillä koko toiminnan ja hevoset ovat vahvasti toiminnassamme mukana. Minulla on myös hankeosaamista ja toivon, että voin tuoda sitä myös yhdistyksemme käyttöön. Olen varajäsen Green Care Finland ry:n hallituksessa.

Yhteystiedot: maija.lipponen@luke.fiTarja Karjalainen


Aluetoiminnan tukihenkilö

Olen Tarja Karjalainen, Vieremältä. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen suoritin Kuopiossa 2009. Pohjakoulutukseltani olen sosionomi(YAMK) ja olen täydentänyt osaamistani vielä HeLMi-ohjaaja koulutuksella. Hevostoimintaa toteutan osana työtäni sijaishuoltokodin ohjaajana, pääasiassa siis lasten ja nuorten parissa mutta jonkinverran aikuistenkin kanssa. Perhetyö ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta sen työmenetelmänä on tällä hetkellä erityisen lähellä sydäntä. Haaveissa on tulevaisuudessa päästä tekemään hevostoimintaa vielä enemmän myös erilaisella työkentällä ja pieniä viritelmiä sen suhteen onkin. Omasta latautumisesta pitää huolta 8-vuotias suomenhevosruuna Kopseen Luka, jonka toivon jonain päivänä asiakastyöhönkin osallistuvan. Luka on minulle ehdottomasti se elämän hevonen, jonka taito kaivaa esiin syvimmätkin tuntemukset on kasvattanut paljon, haastanut kehittämään itseään ja kiinnittämään huomiota aitoon läsnäolemiseen. Yhteystiedot: tarjuska@gmail.com


Teea Ekola

Aluetoiminnan tukihenkilö


Satu Valkas

Aluetoiminnan tukihenkilö


Hallituksen varajäsen

Heidi Kotilainen

Olen Heidi Kotilainen, Sotkamosta. Koulutukseni on sosionomi (AMK) ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Lisäksi olen luonto-ohjaaja (hevospainotteinen). Toimin ohjaajana Luontohyvinvointikeskus Tyynelässä. Vastuualueenani Tyynelässä ovat yhteistyöverkostot, eri rahoitusmahdollisuudet yhdistystoiminnalle sekä toiminnan toteutuminen eri-ikäisille yhteisön jäsenille. Viihdyn pienryhmien kanssa hevostallissa, lapset ja nuoret ovat erityisesti lähellä sydäntäni. Toivon, että voin tuoda yhdistykselle uusia ideoita ja näkökulmia. Mielelläni annan vapaa-aikaani myös johonkin käytännön hommiin.


Tiedotusvastaava

Seija Okulov

  • yhdistyksen kunniajäsen vuodesta 2015

okulov_seija-10x15.jpg

Yhdistyksessä olen ollut jäsen jostain vuodesta 2007, koska haluan kannattaa tätä tärkeää toimintaa. Nykyisessä työssäni koulutuksen järjestäjänä ja suunnittelijana Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa toimialaani kuuluvat paitsi kaikki eläin- ja luontoavusteiset koulutus- ja kehittämishankkeet, myös sosiaalialan koulutukset. Yhdistyksessä olen koulutustyöryhmän vetäjä.

Muuta tuntumaa hevosiin minulla ei ole kuin perheen raviharrastuksen kautta ja siinäkin olen ollut enempi huoltajan kuin aktiivisen toimijan roolissa. Mutta jotain olen siitä sentään 30 vuoden aikana olen oppinut.
Yhteystiedot: seija.okulov@uef.fi


Jäsensihteeri

Merja Komulainen-Aakko

Olen nelikymppinen oululainen sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja. Valmistuin lokakuussa 2015 Ypäjän Hevosopiston ja Turun yliopiston yhteistyönä järjestämästä lisäkoulutuksesta. Päivätyötäni teen päiväkodissa, olen lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen suuntaunut lähihoitaja vm. 1996 ja lasten ja nuorten erityisohjaaja vm 2011. Osaamisalani on siis lapset ja nuoret ja työkokemusta siltä saralta kymmenen vuotta. Sivutoimisesti olenkin sitten pienyrittäjä toiminimellä: Tmi Merjan Hevostoiminta. Ensimmäiset asiakkaatkin olen jo tavannut. Omaa hevosta minulla ei ole vaan pyrin verkostoitumaan alueen hevostoimijoiden kanssa ja tarjoamaan heille osaamistani. Sosiaalipedagogisen hevostoiminta-yhdistyksen jäsensihteeriksi ajauduin ihan innokkaana järjestötoimijana: arkielämässäni olen myös Suomen lähi- ja perushoitajaliiton luottamusmies ja varhaiskasvatustyöryhmän jäsen. Vapaa-aikani täyttävät hevoset oman ja tyttären ratsastusharrastuksen kautta ja olen avoin monille hevosharrastuksen muodoille: nyt kiinnostavat ravimaailma ja lännenratsastus.

Yhteystiedot: merja.komulainen (at) netti.fi

Merjan-hevostoiminta


Rahastonhoitaja

Merja Miettinen

Yhteystiedot: merjanmaili (at) gmail.com


Toiminnantarkastajat